WP Themes

wp site

Een WP Theme zoeken en kiezen.

Start je nu met je eigen WordPress website, dan heb je een WP Theme nodig. Het WP Theme is het uiterlijk van je website en je hebt letterlijk 1001 verschillende theme’s die je kan kiezen en gebruiken. Je hebt veel betalende theme’s, maar ook een groot aantal gratis thema’s. Nu is het aan jou om het juiste WP Theme te kiezen voor jouw website. 

Eerste stap bij het kiezen van jou WP Theme.

Eerst en vooral moet je jouzelf afvragen wat voor een soort website je wilt gaan maken. Wil je een blog starten met veel info of wil je een webshop starten? Deze 2 punten zijn van groot belang bij het kiezen van jouw WP Theme. Je kan je zelf wel voorstellen dat het uiterlijk van een webshop er anders uit ziet dan die van een blog. Denk maar aan het winkelkaartje, afrekenmenu, opmaak van producten en dergelijke. Al deze puntjes zitten in het WP Theme, dus zoek zeker de juiste.

WP Theme voor webshops.

Wil je een webshop starten, dan moet je werken met WooCommerce. WooCommerce is een plugin voor het ontwikkelen van een Webshop met WordPress. Wil je hiervoor nu het juiste WP Theme zoeken, dan moet je zoeken naar WooThemes. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor WooCommerce dus wanneer je een webshop wilt starten met WordPress moet je altijd zoeken naar een WooTheme. Het kan ook met een gewoon Theme voor een blog, maar dan ga je heel wat aanpassingen aan je Theme moeten aanbrengen.

Gratis vs Betaalde plugins.

Oja er zijn heel veel gratis themes die je kan gebruiken voor WordPress. Zowel gewone themes als WooThemes. Ikzelf gebruik ook voor enkele websites een gratis Theme, maar je moet er wel rekening mee houden dat er enkele nadelen aan een gratis Theme kunnen hangen. Deze zijn als volgt:

  • Kijk altijd of het Theme regelmatig wordt geüpdatet. Veel gratis Themes worden niet meer geüpdatet en dat wil zeggen dat ze ook niet veilig meer zijn. Het internet past continu aan, dus veiligheidsaanpassingen moeten ook regelmatig worden uitgevoerd. Een gratis Theme dat niet meer wordt geüpdatet kan heel gevaarlijk zijn wanneer het aankomt op hacking.
  • Nog een nadeel is dat vele gratis Themes niet alle opties hebben om aan te passen naar wens. In vele gevallen kan je wel nog aanpassen bij het upgraden naar de betaalde versie van het Theme om alle opties te benutten.

Waar zoeken naar goede WP Themes.

Wil je nu een goed Theme zoeken, dan kan je in eerste instantie eventjes inloggen in jouw WP admin gedeelte. Ben je ingelogd, dan ga je naar Weergave > Thema’s. Dat is de pagina waar je jouw Thema moet uploaden. Klik je vervolgens op “Nieuwe toevoegen” dan kan je een Thema zoeken en direct installeren. Hier staat wel maar een beperkt aantal Themes op. 

Je kan ook altijd naar Themeforest.net gaan. Dit is de grootste website waar 1001 Themes worden aangeboden voor WordPress. Je kan ook apart zoeken naar WooThemes, gratis  Themes en ga zo maar verder. Themeforst.net kan ik uit ervaring zeker aanraden. Al je themes die je hebt gekocht blijft bijgehouden in jouw persoonlijk account. Ook updates komen op die manier binnen.