Webshop met productfeeds

wp site

Webshop met productfeeds.

Wanneer je een webshop opzet met affiliate dan zijn productfeeds jou zeker niet onbekend. Deze productfeeds kunnen zeer handig zijn wanneer je snel een webshop wilt vullen met producten van andere webshops en waarbij je een vergoeding krijgt per sale of lead die je binnenhaalt. Zelf gebruik ik ook al jaren productfeeds om inkomsten te laten binnenkomen en heb hiervoor de perfecte plugin voor jou.

Een goede plugin voor productfeeds.

Wanneer het aankomt op een WordPress plugin voor productfeeds dan kan ik WP all import aanraden. In mijn ogen de beste en ook de bekendste plugin wanneer het aankomt op productfeeds plugins.

Ikzelf gebruik wel de betaalde plugins omdat deze veel meer opties heeft en ik het wel nodig vond om mijn product pagina’s zo deftig mogelijk weer te geven. Deze gaan je namelijk inkomsten opleveren, dus dit wat proper doen is zeker wel aan te raden. Wat niet wil zeggen dat je niets met de gratis versie van WP all import kan doen.

Werken met WP all import.

Ik moet wel toegeven dat het niet altijd even eenvoudig is om WP all import in te stellen. Wij gaan heel wat belangrijke regels toelichten bij WP all import. In eerste instantie heb je wel WooCommerce nodig wanneer je WP all import gebruikt voor het maken van een webshop met productfeeds.

Heb je WooCommerce en WP all import geïnstalleerd op jouw webshop, dan moet je eerst jouw productfeed uploaden. Dit kan zowel een XML als een CSV file zijn. Je kan zelf de file uploaden, maar ook werken met een url. Ik maak eigenlijk altijd gebruik van deze url met dat affiliate aanbieders altijd al een url opgeven en je het op deze manier makkelijk volledig kan laten automatiseren. Na het ingeven van jouw url krijg je nog de vraag waar je deze producten net wilt inladen. Wanneer het gaat over het maken van een webshop kies je “WooCommerce Products”. Wil je dus met WP all import berichten met productfeeds vullen kan dat ook.

Heb je nu jouw productfeed geupload dan ga je naar stap 2. Hier kan je de files vinden van jouw producten en onderaan heb je nog een optie om te filteren. Deze optie is zeer interessant wanneer het aankomt op het opsplitsen van slechtere productfeeds. Stel dat er bijvoorbeeld geen of slechte categorie verdelingen staan in de productfeed, dan kan je nog jouw eigen categorieën aanmaken met deze optie. Ik gebruik hiervoor de rule > contains en zoek in bijvoorbeeld de beschrijving van het artikel. Stel dat je een webshop hebt over kleding en staat er geen onderscheid in tussen dames en heren kleding. Dan kan je bijvoorbeeld met bovenstaande techniek ingeven om te zoeken in de beschrijving naar het woord ” dames, vrouwen, vrouw,…” Je krijgt dan enkel nog producten met in de beschrijving 1 van bovenstaande woorden en je kan vervolgens al deze producten in de categorie dames stoppen. Hetzelfde doe je voor de heren en heb je dus een mooie splitsing gemaakt van producten. Let wel op, dit is een niet zo makkelijke stap en je kan hier veel meer mee dan enkel zoeken op een woord.

Ben je klaar bij het opsplitsen van je productfeeds? Dan kan je naar stap 3 gaan. Uiteraard hoef je jouw productfeeds niet op te splitsen wanneer deze wat deftig zijn opgebouwd.

Ben je op stap 3, dan kan je jouw pagina beginnen invullen. Aan de linker kant kan je jouw pagina opbouw zien en aan de rechter kant staan jouw productfeeds. In de lijst van jouw productfeeds kan je normaal gezien alle info vinden. Je kan zo bijvoorbeeld de titel van het product ingeven op de titel van jouw pagina. Wat jij moet doen is enkel de juiste gegevens naar de juiste vakken te slepen. Dus jouw titel naar de titel van de pagina. De beschrijving van het product naar de beschrijving van jouw pagina en zo verder. Je kan prijzen / foto’s / categorieën / merken ( enkel PRO versie ) en ga zo maar verder. Je kan letterlijk alles naar wens invullen.

Het enige wat een klein beetje zoeken is in het begin wanneer je een affiliate shop start dat je ook de product opmaak naar een affiliate shop moet zetten. Je moet namelijk een knop hebben die je lezers doorstuurt naar je affiliate url. Bij het WooCommerce Add-On gedeelte moet je i.p.v. een “Simple product” een “External/Affiliate product” nemen. Je krijgt dan wat extra opties voor een affiliate shop die je nodig hebt.

Voila we zijn door stap 3 en kunnen door naar stap 4. Stap 4 is vrij simpel. Hier kan je wat gegevens ingeven zoals bijvoorbeeld het verwijderen van je producten die niet meer in de productfeed staan na een update. Het updaten van info of bepaalde info bij een update en dergelijke. Je hebt ook een optie om automatisch je productfeed te updaten. Ik heb bijvoorbeeld op 1 van mijn websites een dagdeal optie staan. Elke dag om 6u smorgens laat ik de productfeed automatisch opnieuw ophalen en laat ik de producten die er niet meer zijn verwijderen. Op deze manier maak je een actieve website waar je geen onderhoud aan hebt. Om dit te automatiseren gebruik ik altijd de manuele setting. Je krijgt dan een “Trigger” en “Processing” url waarmee je vervolgens een cronjob kan starten en heel dit proces volledig te laten automatiseren. 

Let wel op. WP all import is iets moeilijker dan het lijkt. Het kan wat zoeken zijn maar je zal er wel aan uitkomen. Kom je toch ergens nog niet aan uit? Laat een reactie achter onderaan en zal je graag verder helpen.

WP all import kopen.

WP all import is gratis te downloaden hoor. Je kan hier al heel veel mee doen, maar kan je zelf niet meer vertellen wat je meer kan met de PRO versie. Ik heb al jaren de PRO versie ik ben het gewoon om bijna al deze opties te beheren die je niet hebt bij de gewone gratis versie. Als ik mij goed herinner kon ik bijvoorbeeld vroeger geen aparte kop voor merken opgeven wat ik zeker wil. Met de PRO versie kan je dit allemaal.

Standard

wp all import pro version

$99

 • Unlimited site license.
 • Lifetime support.
 • Lifetime updates.
 
 
 
 
 
 

WooCommerce

pro version + wooco add-on

$139

 • Unlimited site license.
 • Lifetime support.
 • Lifetime updates.
 • WooCommerce add-on.
 
 
 
 
 

Elite Bundle

pro version + all add-ons

$199

 • Unlimited site license.
 • Lifetime support.
 • Lifetime updates.
 • All Add-Ons:
 • WooCommerce
 • Advanced Custom Fields
 • Link Cloaking
 • User Import

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *