Unieke widgets

wp site

Werken met Widgets.

Bijna elke website en webshop heeft wel een widget gedeelte. Ook deze website heeft deze. Dit is de sidebar die je hier aan de rechter kant kan vinden. Dit is allemaal heel handig en mooi, maar het kan zelf nog beter en unieker. Ook om je conversie van je website te verhogen is de plugin waar wij hierover gaan praten zeer handig.

Werken met Custom Sidebars.

Bij het bouwen van 1 van mijn webshops heb ik meerdere verschillende punten op mijn site. Een webshop gedeelte, een blog gedeelte en nog heel wat andere delen. Voor al deze delen wou ik eigenlijk een volledig andere sidebar creëren en dat gaat niet met de standaard widgets.Hiervoor heb je de plugin “Custom Sidebar” die ik gebruik om voor verschillende onderwerpen verschillende sidebars te gebruiken. In het Widget gedeelte krijg je een optie om custom Sidebars aan te maken en te vullen naar keuze.

 

Vervolgens kan je bij je pagina of bericht naar keuze een sidebar naar keuze kiezen. Ik gebruik deze tool voornamelijk om bijvoorbeeld mijn webshop gedeelte te voorzien van zoeken op prijs, kleur, merk en dergelijke wat niet op mijn sidebar te zien moet zijn bij mijn blog gedeelte. Daar laat ik dan weer relevante artikels en berichten zien.

Custom Sidebar downloaden.

Custom sidebar is een gratis plugin die je kan downloaden en die ik zeker kan aanraden. Ik gebruik deze plugin op meerdere websites en heb er nooit last mee gehad. Ik lees wel dat enkele mensen last hebben met deze plugin, maar dat krijg je voornamelijk wanneer je werkt met een thema dat nooit wordt geüpdatet. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *