Snelheid WP site

wp site

De snelheid van jouw WP website.

Het grootste probleem bij WordPress websites is dat ze traag kunnen zijn. De snelheid van je website maakt of kraakt je website. Is de laadtijd boven de 2 seconden van je website? Dan mag je er zeker van zijn dat je al een hoop bezoekers verliest aan een te trage website. WordPress is een geweldige open source CMS systeem, maar is ook wel gemaakt om er echt alles mee te kunnen doen. Dit betekend dat je website 100x meer aankan dan dat je er mee aanvangt. Al deze extra opties maken je website snel wat trager. 

Een goede WP snelheid plugin.

Al jaren ben ik bezig met WordPress en heb belachelijk veel gelezen over de snelheid van je WordPress websites. Er wordt eigenlijk altijd over 2 plugins gesproken, dit zijn: “WP Super Cache” en “W3 Total Cache”. 

W3 Total Cache

Van de 2 is W3 Total Cache de betere, maar deze is zeer moeilijk in te stellen. Ik heb vaak last gehad met deze plugin en verziekte mijn snelheid vaak door aanpassingen aan mijn website en deze plugin. Om deze reden ben ik toch gestopt met deze plugin.

WP Super Cache

WP Super Cache ben ik nadien gaan gebruiken. Deze is super simpel bij het installeren en gebruik, maar vond persoonlijk dat deze plugin zeker niet genoeg was om de snelheid van je website aan te passen. Zelf je foto’s gaan verkleinen hielp al veel.

De beste WP snelheid plugin.

Enige tijd geleden was ik nog wat aan het prutsen aan 1 van mijn websites en dan vooral aan de snelheid van de mobiele versie van mijn website. Hier had ik al langer last van en er werd mij aangeraden om eens te kijken naar WP rocket. Ikzelf had er nog niet van gehoord, maar was eens gaan kijken en testen. Nog geen 5min. later had ik de betaalde versie van de plugin gekocht en geinstalleerd. Mijn websites zijn vanaf dan super snel en het instellen van deze plugin is vrij simpel. Tevens is er super goede en snelle support kan ik zeggen uit ervaring.

Na het kopen van de plugin en installeren ervan was mijn site nooit sneller als ervoor. Echter kon er toch nog wat gedaan worden aan de snelheid van de foto’s zelf. Heb eens contact opgenomen en na enkele uren kreeg ik al een uitgebreide mail terug met wat ze mij allemaal aanraden om aan te passen. 

wp rocket

Je krijgt een uitgebreide lijst van opties om verschillende bestanden te verkleinen en dus je website te versnellen en deze opties werken eigenlijk zeer goed moet ik zeggen. Bij vele opties krijg je wel de melding dat je moet opletten bij het inschakelen van de optie. Het kan zijn dat je website niet meer deftig werkt bijvoorbeeld, dus altijd goed checken bij het aanzetten van elke optie. Echter heeft dit bij mij tot nu toe voor al mijn websites nooit een probleem opgeleverd en heeft deze plugin al mijn websites onder de seconden doen draaien. Voor mij de beste WP snelheid plugin die er is. 

WP Rocket kopen.

WP Rocket is een betalende plugin, maar als er 1 plugin is die ik zeker kan aanraden om te kopen dan is het deze. Zoals eerder in dit artikel al staat maakt of kraakt de snelheid je website. Deze plugin maakt jouw website zeker en vast een pak sneller en eigenlijk kan er geen andere plugin tippen aan deze snelheid plugin.

Single

$49

voor 1 website

Plus

$99

voor 3 websites

Infinite

$249

Ongelimiteerd aantal sites

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *