SEO opbouw

wp site

Yoast SEO

Je website SEO vriendelijk maken.

Ikzelf train mijzelf al jaren op het SEO gedeelte van websites. SEO houd wel wat meer in dat enkele kleine aanpassingen aan je website, maar dit is al specialisatiewerk. Echter zijn er wel plugins die je helpen om op een vrij snelle manier je SEO een pak te verbeteren. 

Verwacht uiteraard niet dat na het downloaden en installeren van een SEO plugin je website direct goed vindbaar is in Google, maar als je dit goed instelt kan je toch al heel wat behalen.

Werken met plugin Yoast SEO.

Yoast SEO doet in feite niet zoveel, maar wat je kan aanpassen is wel van groot belang om goed gevonden te kunnen worden in Google. Ik gebruik Yoast SEO enkel voor het instellen van mijn pagina titel en pagina description. 2 Van de belangrijkste punten wanneer het aankomt om goed gevonden te kunnen worden in Google. Vervolgens kan je ook nog een focuswoord opgeven. Mensen, je hoeft zeker geen perfecte score te hebben om deze goed toe te passen. De score die Yoast SEO je pagina geeft is louter informatief. 

SEO plugin

Op bovenstaande foto kan je zien hoe het gedeelte van Yoast SEO eruit ziet voor deze pagina. Bij elke pagina en bericht kan je onderaan dit gedeelte vinden. Je kan hier zien dat mijn Leesbaarheid en mijn focus keyword in orde zijn voor deze pagina. Om je titel en beschrijving van je pagina aan te passen moet je op het “Snippet bewerken” gedeelte klikken.

SEO plugin

Hierboven kan je het gedeelte zien wanneer je op het Snippet gedeelte hebt geklikt. Hier kan je dus jouw SEO titel en Meta omschrijving ingeven. Beide punten zijn van groot belang voor jouw SEO. Mijn focuskeyword voor deze pagina is SEO plugin en dit kan je zowel vinden in mijn titel als in mijn omschrijving.

seo plugin

Het bovenste gedeelte is nog een handige tool van Yoast SEO. In eerste instantie geeft het aan waar jouw artikel nog verbetering kan gebruiken maar staar je er niet op blind. In vele gevallen krijg je niet alles perfect en dat is perfect normaal. Werk voornamelijk naar klantvriendelijkheid i.p.v. SEO waardes.

Echter kan bovenstaande foto wel nog helpen bij mijn SEO van de pagina. Ik kan bijvoorbeeld zien dat er nog geen uitgaande en interne links zijn wat er zeker nog zal opkomen. Deze foto heb ik dan ook genomen bij het schrijven van deze pagina. 

Yoast SEO Downloaden.

Yoast SEO is gratis te downloaden en kan deze plugin zeker aanraden. Heb in het verleden met nog andere SEO plugins gewerk, maar maak nu al jaar en dag vast gebruik van Yoast SEO. Een super goede plugin voor alles wat echt nodig is bij SEO. Yoast SEO kan je hier gratis downloaden.

Betaalde versie van Yoast SEO.

Ook van Yoast SEO is een betalende versie. Ik moet bekennen, hiervan heb ik niet de betaalde versie echter bied deze toch nog wel enkele extra handigheden. Met de betaalde versie van Yoast SEO scoor je beter in Google met synoniemen en verwante keywords. Krijg je voorbeelden van je pagina op Facebook en Twitter. Krijg je ook real time suggesties voor interne links. Heb je geen dode links meer op je site, die worden direct doorgestuurd naar een andere pagina en krijg je 24 op 7 support bijstand en geen advertenties meer op je dashboard. Al bij al redelijk veel voor de éénmalige prijs van €79.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *