Google maps

wp site

WP Google Maps

Google Maps aan jouw WP site toevoegen.

Iedereen kent Google Maps wel. De handige wereldkaart waar je per straat kan inzoemen en ga maar verder. Wanneer je een website of webshop hebt is het plaatsen van zo een map op jouw website soms zeer handig. Wij gaan 2 manieren beschrijven hoe wij Google Maps toepassen en gebruiken op een WordPress website.

Plugin 1: Inventor.

 

In een eerder artikel hebben we al gesproken over Inventor editor. Deze plugin is zeer handig voor het bouwen van mooie pagina’s en berichten. Wanneer je deze plugin gebruikt heb je ook een optie Google Maps zoals je hiernaast kan zien. In vele gevallen is dat soort map meer dan genoeg voor vele gebruikers. 

Het voordeel van werken met de Inventor plugin is dat wanneer je al gebruikt maakt van Inventor je geen extra plugin nodig hebt. Hoe minder plugins hoe beter !

Plugin 2: Google Maps.

Deze plugin gebruik ik wanneer het wat meer uitgebreid moet zijn. Ik heb bijvoorbeeld nog een andere website waar ik heel veel karperwateren in België beschrijf en ook weergeef op een Google Maps pagina. Hier kan ik meer dan 1 marker opgeven en zelf in verschillende kleuren en beschrijvingen. Dit is zeker een zeer handige en eenvoudige plugin, maar enkel nodig wanneer je wat meer uitgebreid moet gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *