Contact formulier

wp site

contact 7 form

Contact formulier plugin.

Elke website of webshop heeft wel een contact formulier nodig zodat je klanten of lezers je kunnen contacteren. Er zijn genoeg plugins nodig die je een deftig contact formulier kunnen aanbieden, maar ik maak gebruik van Contact Form 7 samen met 5 miljoen andere gebruikers. In mijn ogen de betere plugin wanneer het aankomt op contact formulieren.

Plugin: Contact Form 7.

Het gebruik en toevoegen van een contact formulier is kinderspel. Ga naar je dashboard en vervolgens naar Plugins > Nieuwe Plugin. Geef bovenaan rechts de naam “Contact Form 7” in en je kan deze plugin direct terugvinden. Installeer en activeer deze plugin en het grootste werk is zelf al gedaan. 

Vervolgens heb je er een tabje “Contact” bij. Hier staat automatisch een standaard contact formulier in dat je kan gebruiken. Plak de shortcode op jouw contact pagina en klaar is kees.

Wanneer je dat wil kan je ook enkele aanpassingen toevoegen aan jouw contact formulier. In de instellingen van de plugin kan je jouw standaard contact formulier ook aanpassen. Stel dat je bijvoorbeeld enkele velden wilt toevoegen zoals bijvoorbeeld een bijlage, een websiteadres of dergelijke. Dan kan je dat ook makkelijk toevoegen aan jouw mail instellingen. Je kan uiteraard ook een ander mail adres ingeven waar de mails moeten binnenkomen. 

Contact Form 7 downloaden.

 

Als je dat wil kan je ook de plugin Contact Form 7 downloaden en vervolgens uploaden naar jouw website. Je kan via de knop hieronder direct naar de pagina gaan waar Contact Form 7 te downloaden is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *